Jak zwiększyć szybkość ładowania strony?
9 posts
‹ Page 1 of 1
Witajcie, prowadzę sklep internetowy i zauważyłam że strona długo się ładuje przez co klienci bardzo szybko opuszczają stronę i nie wykonują żadnych działań. Jak to poprawić?
-
SylwiaX - Posts: 50
Witaj! Na szybkość ładowania strony wpływa wiele czynników, ale najważniejsze to żeby strona była odpowiednio zoptymalizowana, bo wtedy będzie cieszyć się popularnością. Wykorzystanie dobrych technologii pomaga zwiększyć szybkość ładowania o kilkadziesiąt procent. Warto wykonać optymalizację wielkości plików graficznych, kompresję danych na serwerze, plików CSS i JS i wykorzystać formaty wektorowe.
-
Cypher - Posts: 87
Zakładam, że za bardzo się na tym nie znasz, więc polecam skorzystać z usług specjalistów. Optymalizacja poprawia szybkość ładowania strony, więc to musiałabyś wykonać. Mogę ci polecić dobrą firmę: http://jash.pl/ która się zajmuje tworzeniem stron od podstaw, poprawianiem już istniejących tak aby były odpowiednio zoptymalizowane i poprawiały współczynnik konwersji, który odpowiada za sprzedaż.
-
harvester - Posts: 113
A mógłbyś mi powiedzieć dla jakich sklepów ta firma tworzyła strony? Chciałabym zobaczyć ich portfolio, aby ocenić jakość.
-
SylwiaX - Posts: 50
Z tego co możesz zobaczyć też na ich stronie to tworzyli strony dla: Grey Wolf, Woodenstory, mesprovisions czy trendspace. Jak możesz zauważyć są to też zagraniczne marki.
-
harvester - Posts: 113
Warto skorzystać z usług firmy Jash Technologie, ponieważ działają w oparciu o PrestaShop, jest to bardzo dobre oprogramowanie dające dużo możliwości. Tworzą nie tylko typowe sklepy ale też duże platformy sprzdażowe.
-
Jacek_Kondrat - Posts: 166
Firma o której mówicie poprawiła mi szybkość ładowania strony, dzięki optymalizacji. Zajęli się grafiką, przenieśli sklep na inne oprogramowanie i to pomogło mi zwiększyć sprzedaż.
-
Darmozjadka - Posts: 56
Grafika i rozmieszczenie strony są bardzo ważne. Też korzystałam z tej firmy, żeby zoptymalizować moją stronę i udało się! Sklep teraz prezentuje się świetnie, widać że przyciąga klientów i co najważniejsze robią zakupy.
-
Utulona - Posts: 85
9 posts
‹ Page 1 of 1